Poloniex Para Yatırma: Bitcoin ve Altcoinler

Tebrikler bu makaleye bir şekilde yolunuz düştüyse Bitcoin dünyasına çoktan adım atmışsın ve kripto para dünyasının diğer oyuncularının yanına doğru yelken açıyorsun demektir. Poloniex’e para yatırmak oldukça basit ama yatıracağın paranın mutlaka bir kripto para olması gerekli. Yani Poloniex’e Türk Lirası veya döviz gönderemezsin. Bu durum tüm ülkeler için de geçerli çünkü Poloniex başlı başına bir Bitcoin temelli altcoin borsası.



Poloniex kullanarak kripto para yatırımı yapmak istiyorsan ülkemizde faaliyet gösteren bitcoin borsalarından veya başka bir yolla kripto para edinmelisin. Bunun için önceki yazılarımıza bakabilirsin.

Poloniex’e Bitcoin Yükleme

Anlatımı Poloniex’e üyelik ve hesap onayı işlemlerini tamamlamışsınız ve oturum açmışsınız varsayarak yapacağım. İlk önce üst menüde bulunan “BALANCES” yazısının üstüne fareyi getiriyoruz, ikinci olarak aşağıya doğru açılan menüde “DEPOSITS & WITHDRAWALS” seçeneğine tıklıyoruz. Bu sayfayı iyi belleyin. Burası Poloniex’e BTC yatırmak ve çekmek için kullanacağımız sayfa. Ayrıca sayfanın en üstü kısmında sahip olduğunuz varlığın Bitcoin ve Dolar cinsinden toplam değerini görebilirsiniz.
Sayfaya geldikten sonra sizi karşılan ekranda yukarıda bahsettiğim bakiye özetini, günlük para çekim limitinizi ve poloniex’te bulunan her kripto para için ayrı bir satır göreceksiniz. Bu satırlarda sırasıyla o kripto para için, toplam bakiyenizi, emirlerdeki bakiyenizi, toplam bakiyenizin Bitcoin cinsinden değerini ve yatırma, çekme aksiyonları için butonları göreceksiniz.
Bu butonlardan yukarıda kırmızı ile işaretlediğim Deposit butonuna tıklayarak söz konusu para için yükleme ekranının açılmasını sağlıyoruz. Açılan kısımda bazen adres belirmeye biliyor. Bu durumda açılan kısımdaki “Got it. Show me the Deposit Adress” yazısında altı çizili kısma tıklayıp adresimizin oluşmasını bekliyoruz. Adresimiz yukarıdaki gibi ekrana geldiyse tebrikler, artık Poloniex’e yükleme yapacağımız adresi oluşturmuş bulunuyoruz.
Ayrıca mobil cüzdanınızdan gönderim yapmak için adres kutusunun hemen altında bulunan Show QR Code linkine tıklayarak adresimiz için bir de kare kod oluşturabiliriz. Şimdi tek yapmanız gerek bu adrese Bitcoin göndermek. Her zaman bu adrese gönderdiğiniz Bitcoin Poloniex hesabınıza geçecektir.

Poloniex’e Altcoin Yükleme

Bu süreçte aynı yukarıda tarif ettiğim gibi işliyor ama dikkat etmeniz gereken bir kaç husus var. Örneğin bazı paralar için alt limitler mevcut(ethereum vs). Bazı paralar içinse ekstra alanlar gerekiyor(Monero vs). Bunlardan doğabilecek zararlardan korunmak adına mutlaka yükleme kısmındaki yönerge ve uyarıları dikkatlice okumanızda fayda var. Unutmayın yanlış bir adrese yapabileceğiniz gönderme paranızı kaybetmenize neden olabilir.
Poloniex Para Yatırma: Bitcoin ve Altcoinler Poloniex Para Yatırma: Bitcoin ve Altcoinler Reviewed by Melikşah Ünüvar on Ekim 09, 2017 Rating: 5

1 yorum:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.